Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2015 | Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Αμυντικών Αναλύσεων

Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2015

Νέα & Ανακοινώσεις | 01/03/2017


Η παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης  του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων. Για την Έκθεση  φέτος θα μιλήσουν ο κ. Νικόλαος Μηλιώνης, Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου και η κυρία Ιουλία Παπαθεοδώρου, Διευθύντρια του Γραφείου του κ. Μηλιώνη και Πάρεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η παρουσίαση της Έκθεσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που συντονίζει κάθε χρόνο από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριο Σκιαδά, αποτελεί πια θεσμό και κάθε φορά αποκαλύπτει σημανικά στοιχεία για τα δημοσιονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και πτυχές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Κατά την παρουσίαση της φετινής Έκθεσης (οικονομικό έτος 2015) στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Klaus Heiner Lehne, νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου τόνισε την ανάγκη η Ε.Ε. να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και χαρακτηριστικά δήλωσε ότι: «Οι πολίτες δεν μπορούν ούτε καν να αρχίσουν εμπιστεύονται τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, εάν δεν πιστεύουν ότι φροντίζουμε σωστά τα χρήματά τους και καταγράφουμε πλήρως τις σχετικές διαδικασίες». Η δήλωση του κ. Lehne αναδεικνύει τη συμβολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Ελεγκτών στην ομαλή λειτουργία της Ε.Ε. και επιπλέον υπογραμμίζει την ανάγκη οι πολίτες να ενημερώνονται για τα ζητήματα της Ε.Ε. και να την εμπιστεύονται.

Σε αυτό το πλαίσιο η παρουσίαση της Έκθεσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη δεδομένη χρονική συγκυρία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκτός των άλλων στην ομιλία του προς τους Ευρωβουλευτές ο νέος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε λόγο και για μεταρρυθμίσεις και σεβασμό στους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Η παρουσίαση της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 18.30 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1ος όροφος).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου και Κοσμήτορας της Σχολής ΚΑΕΤ, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Ηλίας Κουσκουβέλης.