Σειρά Διαλέξεων ‘Θουκυδίδης’. | Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Αμυντικών Αναλύσεων

Σειρά Διαλέξεων ‘Θουκυδίδης’.

Νέα & Ανακοινώσεις | 08/03/2019


Συνεχίζονται από το Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΔΕΑΑ) οι «Διαλέξεις ‘Θουκυδίδης’» με ομιλητή τον Seth N. Jaffe, Επίκουρο Καθηγητή στο John Cabot University (Rome, Italy), και θέμα ΄Peloponnesian Warnings? Revising the Thucydides Trap΄

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο 12 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Seth N. Jaffe είναι πολιτικός επιστήμονας με ερευνητικό έργο στην κλασική πολιτική σκέψη και τις Διεθνείς Σχέσεις. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στις ελληνικές αντιλήψεις για την ανθρώπινη φύση αλλά και στο φαινόμενο του πολέμου, όπως αυτό έγινε αντιληπτό από τους στοχαστές του 5ου και 4ου π.Χ. αιώνα.

Ο ομιλητής έλαβε το βασικό του πτυχίο από το Bowdoin College, μεταπτυχιακό από το London School of Economics και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Έχει διδάξει στο Bowdoin College, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, όπου ήταν ο πρώτος Bloom Memorial Postdoctoral Research Fellow για την κλασική σκέψη. Έτυχε ερευνητικών υποτροφιών από το Κέντρο Διεθνούς Συνεργασίας του Freie Universität Berlin, από την Ομάδα Αριστείας TOPOI και από το Ίδρυμα Erhart, ενώ είναι τακτικό μέλος της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα..

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται το βιβλίο Thucydides on the Outbreak of War: Character and Contest (Oxford University Press, 2017).

Οι διαλέξεις “Θουκυδίδης” έχουν σκοπό να αναδείξουν την πολύπλευρη αξία του έργου του αρχαίου Έλληνα συγγραφέα με έμφαση στα ζητήματα των Διεθνών Σχέσεων και να ενισχύσουν τον επιστημονικό διάλογο και την έρευνα στο έργο του. Παράλληλα, τονώνουν την εξωστρέφεια και τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με Ιδρύματα και επιστήμονες του εξωτερικού.

Για το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών η εξωστρέφεια και οι συνεργασίες με επιστήμονες και Ιδρύματα του εξωτερικού συνιστούν απόλυτη προτεραιότητα που βρίσκει αντίστοιχη ανταπόκριση. Μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έχει ήδη φιλοξενήσει ένδεκα επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Ασίας και των ΗΠΑ.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ