Ο Daniel Pipes στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Erdogan’s Authoritarian Turn and the Turkish Peril | Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Αμυντικών Αναλύσεων

Ο Daniel Pipes στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Erdogan’s Authoritarian Turn and the Turkish Peril

Νέα & Ανακοινώσεις | 21/06/2017


Ένας από τους 100 αποφοίτους του Harvard με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. O Daniel Pipes θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων για τον αυταρχισμό του Ερντογάν και τον κίνδυνο της Τουρκίας.  

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου το Ινστιτούτο Διεθνών Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα φιλοξενήσει τον διακεκριμένο Αμερικανό αναλυτή για τη Μέση Ανατολή και το Ισλάμ Daniel Pipes, σε μια διάλεξη με θέμα: Erdogan’s Authoritarian Turn and the Turkish Peril”.

Η πορεία του Τούρκου ηγέτη, οι εξελίξεις στην Τουρκία και οι επιπτώσεις τους για τη θέση της γειτονικής χώρας στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και το διεθνές σύστημα εν γένει θα αποτελέσουν κεντρικά σημεία της διάλεξης του γνωστού αναλυτή.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 πμ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος ΔΕΣ στον 3ο όροφο. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στο e-mail: ablouchoutzi@uom.edu.gr 

Ο Daniel Pipes είναι Αμερικανός ιστορικός, συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής. Πρόεδρος του Middle East Forum, εκδότης του περιοδικού Middle East Quarterly και επισκέπτης Καθηγητής στο Hoover Institution του Πανεπιστήμιου του Stanford. Κάτοχος διδακτορικού από το πανεπιστήμιο του Harvard, το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, τη Μέση Ανατολή, το Ισλάμ και τον Ισλαμισμό. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του  Chicago, Harvard, Pepperdine,  U.S. Naval War College, ενώ έχει υπηρετήσει στην αμερικανική κυβέρνηση σε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων, αντιπρόεδρος στο Fulbright Board of Foreign Scholarships και μέλος του συμβουλίου στο U.S.Institute of Peace. Επίσης, ήταν διευθυντής στο Foreign Policy Research Institute, 1986-93. Η ιστοσελίδα του DanielPipes.org, είναι μία από τις πιο συχνά προσβάσιμες διαδικτυακές πηγές για εξειδικευμένες πληροφορίες για τη Μέση Ανατολή και το Ισλάμ, αρθρογραφεί στην  Jerusalem Post, ενώ είναι τακτικός σχολιαστής σε πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, όπως: BC World News, Crossfire, Good Morning America, News-Hour with Jim Lehrer, Nightline, O’Reilly Factor, and TheToday Show. Ο Daniel Pipes έχει εκδώσει συνολικά 12 βιβλία, αρθρογραφεί σε περιοδικά επιστημονικά και στον τύπο, ενώ κείμενά του έχουν μεταφραστεί σε 33 ξένες γλώσσες.  Θεωρείται ως ένας από τους 100 ανθρώπους με επιρροή, από τους εν ζωή αποφοίτους του πανεπιστημίου του Harvard. Είναι η δεύτερη φορά που ο Daniel Pipes φιλοξενείται από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, μετά την πρώτη του διάλεξη τον Οκτώβριο του 2013 με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.