Με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Andrew Novo ξεκινούν οι Διαλέξεις “Θουκυδίδης”: Re-imagining Thucydides: What IR’s first scholar tells us about contemporary international politics | Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Αμυντικών Αναλύσεων

Με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Andrew Novo ξεκινούν οι Διαλέξεις “Θουκυδίδης”: Re-imagining Thucydides: What IR’s first scholar tells us about contemporary international politics

Νέα & Ανακοινώσεις | 06/01/2019


Ο  Andrew R. Novo, Αναπληρωτής Καθηγητής στο National Defese University (ΗΠΑWashington D.C.), προσκλήθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων να εγκαινιάσει τη σειρά Διαλέξεων Θουκυδίδης. Tην Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 στις 11.00 πμ στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο διακεκριμένος Αμερικανός ερευνητής του Θουκυδίδη θα μιλήσει για τη σύνδεση του Θουκυδίδη με τις εξελίξεις στη διεθνή πολιτική σήμερα. Ο τίτλος της διάλεξης του είναι: Re-imagining Thucydides: What IR’s first scholar tells us about contemporary international politics.
Ο Andrew R. Novo πραγματοποίησε Κλασσικές Σπουδές  στο Princeton University πριν αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις και διδακτορικό στη σύγχρονη ιστορία από το St. Antony’s College του University of Oxford. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις στρατηγικές σπουδές, τις διεθνείς σχέσεις, την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τη στρατιωτική ιστορία. Έχει διδάξει στο Georgetown University, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ.α., ενώ έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Harvard Business School. Ανάμεσα σε άλλα, στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται και το βιβλίο: When Small Countries Crash. 
 
Οι διαλέξεις “Θουκυδίδης” έχουν σκοπό να αναδείξουν την πολύπλευρη αξία του έργου του αρχαίου Έλληνα συγγραφέα με έμφαση στα ζητήματα των Διεθνών Σχέσεων και να ενισχύσουν τον επιστημονικό διάλογο και την έρευνα στο έργο του. Παράλληλα, τονώνουν την εξωστρέφεια και τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με Ιδρύματα και επιστήμονες του εξωτερικού. Για το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών η εξωστρέφεια και οι συνεργασίες με επιστήμονες και Ιδρύματα του εξωτερικού συνιστούν απόλυτη προτεραιότητα που βρίσκει αντίστοιχη ανταπόκριση. Μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έχει ήδη φιλοξενήσει εννιά επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Ασίας και των ΗΠΑ, ενώ για το εαρινό εξάμηνο έχουν ήδη προγραμματιστεί διαλέξεις στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων Θουκυδίδης και του προγράμματος Erasmus+.