Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: προτάσεις και πρωτοβουλίες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης | Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Αμυντικών Αναλύσεων

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: προτάσεις και πρωτοβουλίες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νέα & Ανακοινώσεις | 19/12/2017


Εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: προτάσεις και πρωτοβουλίες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στις 18.30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29) με ομιλητές την διακεκριμένη ακαδημαϊκό, Πρύτανη Ελένη Αρβελέρ, καθώς και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Rhodes των ΗΠΑ, Νικόλαο Ζαχαριάδη.

Ο τίτλος της ομιλίας της κ. Αρβελέρ είναι «Η Ευρώπη υπό κατασκευή», και του κ. Ζαχαριάδη «Megadisasters and the EU’s Response: Decline or Renewal?».

Την εκδήλωση, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό, συνδιοργανώνουν η Μονάδα Έρευνας «Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Δημοκρατία» (EUPOLDEM) του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 ετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ υποστηρίζεται από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η Μονάδα Έρευνας EUPOLDEM ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2017 με σκοπό την προώθηση πολύπλευρης και διεπιστημονικής έρευνας επί των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επί θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος και των δημοκρατικών αρχών. Προϊστάμενος της Μονάδας είναι ο εκ των ιδρυτικών της μελών, αναπληρωτής καθηγητής Ιωάννης Παπαδόπουλος, και υπεύθυνος της Μονάδας είναι ο επίσης εκ των ιδρυτικών μελών, υποψήφιος διδάκτωρ Αλέξανδρος Κυριακίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα της Μονάδας Έρευνας EUPOLDEM:

https://www.facebook.com/eupoldem/