Διάλεξη Έδρας Jean Monnet «Δημοσιονομική Διακυβέρνηση της ΕΕ και Έλεγχος» | Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Αμυντικών Αναλύσεων

Διάλεξη Έδρας Jean Monnet «Δημοσιονομική Διακυβέρνηση της ΕΕ και Έλεγχος»

Νέα & Ανακοινώσεις | 06/05/2019


Την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, και ώρα 17.00 μμ – 19.00 μμ, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1ος όροφος) η Έδρα Jean Monnet «Δημοσιονομική Διακυβέρνηση της ΕΕ και Έλεγχος» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο των Διαλέξεων από ειδικούς προσκεκλημένους (Guest Lectures) και επ’ ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου) έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Sir Graham Watson, μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ως εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος θα μιλήσει για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ΕΕ ενόψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019, το Brexit και τις διαπραγματεύσεις για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ 2021-2027. 

Ο Sir Graham Watson έχει διατελέσει επί 20 χρόνια (1994-2014) ευρωβουλευτής και υπήρξε επικεφαλής της Ομάδας Alliance of Liberals and Democrats for Europe-ALDE (2004-2009) και πρόεδρος του ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ALDE (2011-2015). Κατά τη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Πολιτών, Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης (μέσω της οποίας συνέβαλλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση της νομοθεσίας για την ελεύθερη πληροφόρηση και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης), μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων καθώς και επικεφαλής της διεθνούς ομάδας εργασίας για την προώθηση καυσίμων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Υπεύθυνος συντονισμού της εκδήλωσης είναι ο Καθηγητής κ. Δ. Σκιαδάς, Επιστημονικός Υπεύθυνος/Κάτοχος της Έδρας Jean Monnet «Δημοσιονομική Διακυβέρνηση και Έλεγχος της ΕΕ», Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν/μιου Μακεδονίας.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ